A nejenže bude váš domov méně přeplněný, vaše zdraví se také zlepší, když se zbavíte věcí obsahujících toxické chemikálie, které znečišťují váš vzduch, jídlo a tělo.

Seznam 5 toxických a rakovinotvorných přísad, které nepotřebujete:

Jednorázové nádobí

Tady je to, co potřebujete vědět – nedávný výzkum ukázal, že perfluorované chemikálie (PCV), díky nimž jsou potraviny odolné vůči skvrnám a odolné, jsou spojeny s rakovinou a nízkou porodní hmotností. Tyto chemikálie jsou neuvěřitelně stabilní a nyní je lze najít po celém světě, včetně těl ledních medvědů. Kuchyňské nádobí obsahuje nejen PVC, ale také mikrovlnné sáčky na popcorn a krabičky na pizzu, zubní nit, nábytek a oblečení.

Plastové lahve a plastové nádoby na skladování potravin

To je pro vás velmi důležité – neměli byste používat plastové lahve a plastové nádoby pro skladování potravin, protože když do těchto lahví nebo nádob dáváte jídlo nebo vodu, chemikálie z plastových nádob nebo lahví se vyluhují do jídla nebo pití.

A ještě jedna věc:  Bisfenol A je nejběžnější chemická látka používaná v těchto plastových lahvích nebo nádobách, a to je pro vás velmi špatné. Tato škodlivá sloučenina je opravdu špatná pro malé děti, kojence a plod. To znamená, že byste se měli vyhnout používání plastových lahví a nádob na skladování potravin a místo toho použít jiné (bezpečnější) alternativy.

Umělá sladidla

Skutečná a ošklivá pravda je, že mnoho lidí po celém světě si myslí, že dělají správnou věc tím, že nahradí cukr některou z mnoha alternativ cukru – umělá sladidla. Skutečná pravda však je, že tato umělá sladidla jsou mnohem horší než běžný cukr.

Tato umělá sladidla jsou nabitá mnoha různými škodlivými chemikáliemi, jako jsou:

Aspartam – věděli jste, že tato škodlivá látka je spojena s rakovinou kůže?

Acesulfam K – tato škodlivá látka může interferovat s těhotenstvím, způsobit nádory atd.

Sorbitol – Měli byste si být vědomi toho, že toto sladidlo způsobuje nadýmání, plyn a průjem.

Sacharin – Sacharin je nestravitelný a může způsobit rakovinu močového měchýře.

Tyto umělá sladidla musíte nahradit následujícími přírodními sladidly:

Erythritol – neovlivní to hladinu cukru v krvi, cholesterolu ani inzulínu.

Stevia – Stevia vám pomůže regulovat hladinu cukru v krvi a krevní tlak.

Xylitol – Xylitol může zvýšit hustotu kostí a snížit riziko zubního kazu.

Osvěžovače vzduchu

Většina osvěžovačů vzduchu je bohužel také nabitá těkavými organickými sloučeninami (VOC) způsobujícími rakovinu, které narušují reprodukci, dýchání a regeneraci buněk.

Nedávná studie zjistila, že všechny osvěžovače vzduchu testují emitované chemikálie známé jako karcinogenní, což znamená, že způsobují rakovinu. Esenciální oleje jsou přírodní alternativou k osvěžovačům vzduchu. A měli byste také vědět, že u vás doma vytvoří mnohem lepší a příjemnější vůni a nejsou pro vás špatné. Například pokud používáte rozmarýnový éterický olej, stimuluje váš nervový systém a zlepší vaši náladu.

Jak si vyrobit domácí osvěžovač vzduchu je velmi jednoduché: v lahvičce s rozprašovačem musíte smíchat 10-15 kapek vašeho oblíbeného éterického oleje s destilovanou vodou. Nastříkejte si ho po domě.

Komerční prací prostředky

Všichni víme, že toxické chemikálie lze velmi snadno použít k čištění kamen, podlah, pultů a toalet.

Měli byste si uvědomit, že korozivní nebo žíravé čisticí prostředky, jako jsou zásady a kyseliny, které se nacházejí v čističích odtoků, čisticích prostředcích na trouby a toaletních čisticích prostředcích na bázi kyselin, jsou nejnebezpečnějšími čisticími prostředky, protože spálí pokožku, oči a vnitřní tkáň …

Zdroj:Newsner