Aloe

Protože se aloe často používá k léčebným a kosmetickým účelům, jsou léčivé vlastnosti této rostliny mnoha lidem dobře známy. Je všeobecně známo, že aloe má významné zdravotní účinky. V Rusku byla známá jako „elixír mládí“ a ve starém Egyptě ji nazývali „rostlinou nesmrtelnosti“.

Učení Feng Shui doporučuje umístit květináče s touto rostlinou do místností, kde jsou lidé nemocní. Věří se totiž, že aloe urychluje uzdravení z nemoci. Aloe je jedna z nejléčivějších a nejvoňavějších rostlin. Máta působí revitalizačně na celé tělo a pomáhá zmírňovat únavu a zlepšovat paměť.

V Číně se věří, že v každé domácnosti by měl být květináč s mátou, protože má schopnost přitahovat pozitivní energii.

Jasmín


Jasmín, voňavý keř se zelenými listy a bílými květy, fascinuje lidi od Dálného východu až po Středomoří už tisíce let a uchvacuje jejich představivost. Je-li růže královnou květin, jasmín je jejich králem.

Postupem času se majitel této rostliny stává velmi komunikativní a užívá si života. Chcete-li přilákat štěstí a zvýšit hladinu pozitivní energie, doporučuje se umístit jasmín na jižní stranu místnosti.

Lopatkovec

O této pokojové rostlině se věří, že přináší štěstí ženám. V dávných dobách si ženy začaly všímat, že mít doma lopatkovec přinese pozitivní změny, zejména v milostných vztazích.

Také se věří, že ženám, které dlouho doufaly v početí, přináší do jejich domova štěstí, a když se rostlina objeví, konečně se dočkají radostné zprávy, na kterou tak dlouho čekaly.

Přestože mnoho lidí na magická kouzla rostliny nevěří, lopatkovec může skutečně ovlivnit osobní život svého majitele.