Antiseptikum
Tento lektvar lze použít k boji proti různým virům a bakteriím, které způsobují nemoci. Jedlá soda léčí bolest v krku a záněty dutiny ústní. Postup je jednoduchý: kloktejte jedlou sodu rozmíchanou ve sklenici vody.

Léčí infekce močových cest
Lžička jedlé sody rozmíchaná ve sklenici vody může předcházet a léčit infekce močových cest, a to vše díky své schopnosti snižovat hladinu kyselosti v moči. V tomto případě se léčba provádí pitím jedlé sody a brusinkové šťávy.

Boj proti dně a nemocem
Zvýšená hladina kyseliny močové v moči a krvi, stejně jako v tkáních těla, může způsobit různá chronická onemocnění, jako je dna nebo artritida.

Voda s jedlou sodou vytváří rovnováhu v krvi, snižuje kyselinu močovou a tím účinně pomáhá proti těmto nemocem.

Zvyšuje fyzickou odolnost
Kyselina mléčná, která se v našem těle uvolňuje při fyzické aktivitě, se může hromadit ve svalech a kloubech, což vede k pocitu únavy. Pokud chcete zvýšit fyzickou odolnost, pijte jedlou sodu každé ráno. Dodá vám tolik potřebnou energii a zároveň blahodárně uvolní vaše svaly.

Reguluje hladinu cholesterolu
Voda s jedlou sodou má moc čistit krev od špatného cholesterolu. Lidé trpící hypertenzí by však jedlou sodu neměli pít kvůli vysokému obsahu sodíku.

Jak pít jedlou sodu?
Pokud léčíte některou z výše uvedených nemocí, pijte jedlou sodu třikrát denně před jídlem tak, že rozmícháte půl lžičky jedlé sody ve sklenici vody.

Pokud léčíte příznaky chřipky, postup je následující:

První den: Smíchejte půl lžičky jedlé sody ve sklenici vody a vypijte každé tři hodiny. Pije se celkem 5x denně.

Druhý den: Stejná dávka, ale pouze 3x denně.

Třetí den: Stejná dávka, dvakrát denně, po obědě a po večeři.

Než dosáhnete třetího dne, vaše příznaky chřipky úplně zmizí.