Jezte jídlo s feferonkou

Přidání feferonky do jídla může pomoci zvýšit váš metabolismus, ukazuje výzkum. Bylo prokázáno, že kapsaicinoidy nacházející se v této zelenině hrají významnou roli při udržování metabolického zdraví, zejména pokud jde o hubnutí u obézních jedinců.

Jezte více zázvoru

Toto skvělé jídlo působí protizánětlivě, snižuje krevní tlak, působí povzbudivě na gastrointestinální trakt a pomáhá udržovat glykémii. Antioxidanty, které obsahuje, bojují s následky oxidačního stresu a zpomalují stárnutí. Podle výzkumu zázvor zlepšuje termogenezi (spalování kalorií), což může pomoci při hubnutí u obézních lidí.

Jezte více ovsa

Oves a další celozrnné obiloviny jsou důležité pro udržení zdravého metabolismu. Oves nás dokáže déle zasytit a pomáhá spalovat více tuku. Je to proto, že obsahuje škrob, který vyživuje dobré bakterie ve střevě, což pomáhá udržovat střevní rovnováhu. Zdravá střeva hrají významnou roli v udržení chuti k jídlu na uzdě, zejména po 50. roce života.

Neváhejte a vychutnejte si hořkou čokoládu

Podle výsledků studie z roku 2018 měli lidé, kteří konzumovali 2 g hořké čokolády obsahující 70 % kakaa denně po dobu 6 měsíců, lepší metabolismus glukózy ve srovnání s lidmi, kteří ve stejném období konzumovali 2 g čokoládového mléka. Ačkoli má hořká čokoláda své výhody, je důležité být střídmý a jíst pouze čokoládu se 70 % kakaa nebo více. Čím méně kakaa, tím více cukru.