Cukrářský krém je základní krém používaný v cukrářství. Vyrábí se ze žloutků, mléka, cukru, vanilky a škrobu. Jako takový je základem pro mnoho dalších kombinací. Je obohacen o vlašské , lískové a jiné ořechy, ovocné pyré , kousky čerstvého nebo kandovaného ovoce, kávu , čokoládu , karamel. Plní se koblihy , princeznovské koblihy , zákusky , dorty a různé dorty . Pokud vyrábíte krém na princeznovské koblihy nebo eclairs, obohaťte ho o pevně vyšlehanou sladkou smetanu, získáte pevnost a lehkou vzdušnou chuť, můžete udělat i vanilkové řezy. Koblihy jsou plněné čistým krémem v kombinaci např. s ovocným pyré nebo čokoládou.

Příprava:

Na oheň dejte 400 ml mléka. Žloutky ušleháme s cukrem, dokud žloutky nezmění barvu, poté přidáme zahušťovadlo a zbylých 100 ml mléka a vše dobře prošleháme. Když se mléko nad ohněm vyvaří, nalijte ho do pánve, ve které jste rozklepli vejce a vše dobře prošlehejte . Vraťte na mírný oheň, aby zhoustla. Důkladně promíchejte do požadované hustoty. Sundejte z plotny, nalijte do plastové nádoby, vzniklý krém přikryjte sáčkem nebo fólií a nechte vychladnout. Když krém vychladne, prošlehejte ho mixérem. Zpočátku je to těžké, ale jak ho šleháte, pomalu se uvolňuje . Takový krém je připraven k použití. Zkus to.

Následuje přidání přísad. Doporučujeme sladkou smetanu , kterou vyšleháte a poté přidáte smetanu, náplň je opravdu jedinečná, úžasná, vzdušná, pění v ústech. Další varianty jsou volitelné.