postup:

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně olej, vodu, mléko a nakonec prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a vymícháme jednotné těsto.

Vymícháme jednotné těsto, které nalijte do vymazané zapékací mísy . Pečeme ve vyhřáté trouby při teplotě 180 stupňů 20 minut.

Uvaříme si cukrový sirup. Na plamen dáme vodu a cukr . Vaříme 1 minutu, potom sundáme z plamene a necháme 10 odstát. Pak jednoduše nalijeme na vrch upečeného těsta.

Nyní si připravíme polevu. Smetanu ke šlehání s nalámané čokoládou přendáme na plamen a necháme rozpustit. Pak nalijeme na vrch koláče a necháme ztuhnout. To je vše, vynikající čokoládový koláč je hotový.

výsledek:

Zdroj.Dobrenoviny.sk