Je také doporučeno konzumovat více zelí, borůvek, třešní a citrusového ovoce, protože jsou bohaté na vitamíny A a C, které jsou pro oči přínosné a snižují tlak a brání vzniku katarakty. Na druhou stranu by se mělo vyhnout konzumaci mléčných výrobků a potravin s vysokým obsahem nasycených tuků, zejména těch, které jsou smažené, protože ty mohou poškodit zrak a přispívat k vývoji katarakty.

Přírodní recept na vyčištění očí a prevenci kataraktů

Pomocí něj si vyčistíte oči, zlepšíte zrak a možná se i vyhnete operaci, pokud už se u vás šedý zákal vytvořil.

Pro přípravu budete potřebovat 2 decilitry růžových lupínků, 4 polévkové lžíce listů malin a 4 sklenice (1 litr) čisté vody.

Nalijte vodu do hrnce a přiveďte ji k varu. Poté přidejte růžové lupeny a malinové listy do vody, zakryjte hrnec poklicí a nechte několik minut vařit na mírném ohni. Poté odstraňte hrnec z ohně a nechte odvar vychladnout. Poté odceďte odvar a používejte ho každý den k opatrnému promývání očí.

Jaké výsledky očekávat

Pravidelné užívání této přírodní léčby může posílit zdraví vašich očí a pomoci předejít vzniku nebo zhoršování šedého zákalu. Někteří lidé dokonce zaznamenali úspěšné vyléčení svého šedého zákalu pomocí tohoto přírodního léku. Avšak doporučuje se, aby se spolu s tímto receptem dodržovaly obecné zásady výživy, které jsou uvedeny výše v článku.