Postup:
Nejprve si připravíme základ cheesecaku.
V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky.
Přidáme k nim rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou promícháme, aby se hmota, co nejlépe spojila.
Směs vmáčkneme do formy na pečení a odložíme do chladničky.
Připravíme si krém:
Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpone.
V jiné misce vyšleháme rostlinnou smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.
Krím navrstvíme na sušenkový základ, odložíme do chladničky a připravíme karamel.
V hrnci necháme rozpustit cukr za stálého míchání.
Přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nezískáme hladký karamel.
Sundáme z plamene a necháme ochladnit tak, aby byl karamel ještě teplý/tekutý, ale zároveň již nebyl horký.
Jednoduše nalijeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladnit.
Nakonec můžeme dozdobit drcenými sušenkami a karamelem.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂