Postup:

Nejprve si připravíme základ cheesecaku.

V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky.

Přidáme k nim rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou promícháme, aby se hmota, co nejlépe spojila.

Směs vmáčkneme do formy na pečení a odložíme do chladničky.

Připravíme si krém:

Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpone.

V jiné misce vyšleháme rostlinnou smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.

Krím navrstvíme na sušenkový základ, odložíme do chladničky a připravíme karamel.

V hrnci necháme rozpustit cukr za stálého míchání.

Přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nezískáme hladký karamel.

Sundáme z plamene a necháme ochladnit tak, aby byl karamel ještě teplý/tekutý, ale zároveň již nebyl horký.

Jednoduše nalijeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladnit.

Nakonec můžeme dozdobit drcenými sušenkami a karamelem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂