postup:

Voda s olejem a solí dáme do hrnce a postavíme na plamen, dokud se nezačne vařit, pak přidáme mouku a mícháme, dokud se neodděluje od hrnce (já si hned beru mixér a míchám to s ním, hmota je pak hned krásně hladká), do teplého cesta přidám postupně jedno po druhém vejce a míchám, dokud hmota nikoliv krásně hladká.Takto připravené jemné těsto hned stříkat přes cukrářský sáček na plech vysltaný pečícím papírem a před pečením ještě pokrpím vodou. Peču na najvvyššej teplotě, dokud se těsto nezdvyhne, pak teplotu snížíme a peču na 200 stupních, dokud nemají větrníčky pěknou barvu.

Krém1:Litr mléka uvaříme se zlatými klasy na puding, necháme vychladnout a po vychladnutí přeložím mixéru a přiléváme za stálého šlehání smetanu, dokud nevznikne hladký krém.Krém 2:100g cukru úpalu na karamel a přilijeme do něj 400ml mléka, nechám vychladnout a potom vymixujeme a postupně dolévat šlehačku, dokud není krém hustý.poleva:úpalu karamel z cukru a přidám mléko, rozpustíme mícháním, vsypeme moučkový cukr a olej podle oka a toho, zda potřebuji polevu hustší nebo řidší.Upečené větrníky jen rozřízneme, naplním jedním a druhým krémem a nakonec přelijeme polevou.Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Autor: Miruš Drahňáková