Potraviny často obsahují těžké kovy, doporučuje se věnovat pozornost také jejich skladování, například nikdy je neuchovávejte v alobalu .

„Za posledních 100 let industrializace planety postupovala nadměrným tempem a v důsledku toho těžké kovy získávají v našem prostředí mnohem více prostoru.“ Od oceánských ryb po biopotraviny, mnoho potravin konzumovaných každý den obsahuje těžké kovy, jako je rtuť, olovo, hliník. Pokud nespotřebované potraviny skladujeme v chladničce v hliníkové fólii, absorbuje potravina za 24 hodin 20krát více hliníku z fólie, než se obvykle dostane do našeho těla za den, “ říká odborník.

Toxický účinek hliníku v těle

„Když se hliník dostane do těla, může dojít k chronické únavě, snížené koncentraci, nervozitě, depresi, chronickým zánětům, autoimunitním chorobám a alergiím.“ Kovy vstupují do těla a způsobují toxické účinky, které ničí imunitní systém. Dlouhodobě se tak mohou snadno vyvinout různá zánětlivá a chronická onemocnění. Většina nemocí je způsobena dlouhodobým chronickým onemocněním, “ říká doktor Ioan Nedelcu .

Zdroj:csid.ro

1
2