Příprava : Máslo vyšleháme se 100 g cukru, vanilkovým cukrem a solí, poté za stálého míchání po jednom přidáme žloutky. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, mouku a prášek do pečiva a poté lehce promíchejte lžící. Nakonec prohněteme rukama. Hněteme rychle, aby se těsto rukama nezahřálo.

Vytvořte váleček, který rozdělte na dvě stejné části. Jednu polovinu rozkrojte na tři stejné díly, vložte do igelitového sáčku a dejte na 30 minut do mrazáku (oddělte je do sáčku a vložte tak, aby se neslily). Zbývající polovinu také vložte do plastového sáčku a dejte na 30 minut do chladničky.

Mezitím si připravte náplň. Z bílků ušleháme sníh a postupně přidáváme 150 g cukru.

Měl by být získán pevný sníh. V samostatné misce smíchejte jogurt a zakysanou smetanu, poté přidejte vanilkový cukr a mouku. Pěkně promícháme, aby se vše jemně spojilo, poté po lžících zlehka vmícháme sníh z bílků.

Na pracovní plochu rozprostřete pečící papír, poté těsto vyndejte z lednice, posypte moukou a válečkem rozprostřete na obdélník o velikosti plechu, ve kterém budete koláč péct (není příliš mělký) . Přeneseme spolu s papírem na plech a pěkně zploštíme, poté přelijeme náplní.

Těsto z mrazáku rozprostřeme na náplň. Pečeme asi 30 minut na 180 stupňů. Nakrájejte na kostičky, uložte na servírovací talíř a posypte trochou moučkového cukru.

Zdroj:youtube