Příprava:

V misce smíchejte kukuřičný škrob, cukr a špetku soli. Poté k nim přidejte teplé mléko a dobře promíchejte, dokud se sypké přísady úplně nerozpustí. Místo škrobu v této fázi můžete použít i rýžovou mouku.

Poté, aby se netvořily hrudky, nalijte výslednou směs přes sítko do kastrolu nebo kastrolu se silným dnem. Za stálého míchání přiveďte směs do stavu stejnoměrné elastické hmoty, poté ji rozetřete na plech a nechte mírně vychladnout.

Když se hmota stane příjemnou pro ruce o teplotě, dobře ji promíchejte alespoň 1 minutu: měli byste získat druh velmi měkké plastelíny, která se nelepí na ruce. Jednoduše z něj vyválíme téměř dokonalé kuličky nebo uděláme dezert v jakémkoli jiném požadovaném tvaru.

V této fázi, pokud je to žádoucí, můžete do hmoty přidat barvivo, příchuť nebo jakoukoli jinou přísadu. Do koule můžete zabalit i libovolnou náplň. Toť vše, to bylo jen na ozdobu, v našem případě jsou kuličky jen posypané kakaovým práškem. Posypání může být cokoli od běžné polevy na pečivo nebo kokosových lupínků až po strouhané ořechy a další exotičtější možnosti. Další skvělou možností by bylo namáčet kuličky v rozpuštěné čokoládě.

Zdroj:TikTok