postup:

Nejdříve si uvaříme bílý krém. V mléce rozmícháme žloutky, cukr, škrob i mouku. Uvaříme hustý krém, který přikryjeme fólií a necháme vychladnout.

Prirpavíme si karamel. Cukr necháme rozpustit na plameni.

Přidáme máslo, rozmícháme.

Nakonec přidáme i smetanu ke šlehání a vymícháme karamel – míchání je velmi důležité, aby se karamelová hmota dokonale rozpustila. Když je karamelovázmes dokonale tekutá, necháme ji krátce vychladnout.

Do vychladlého pudinku přidáme mascarpone, smetanu na šlehání a vyšleháme.

Karamel vyšleháme – šleháme dokud nezbledne.

Začneme vrstvit (mísa s průměrem 24 cm). Piškoty namočíme do mléka a uložíme na dno formy. Pokračujeme bílým krémem a karamelem.

Dále opět piškoty (nyní již netřeba namáčet), bílý krém, karamel a dozdobíme podle chuti a vkusu.

Zdroj.dobrenoviny.sk