postup:
Nejdříve si připravíme krém. Vejce utřeme s oběma cukry a škrobem. Pak přidáme menší část mléka a dobře rozmícháme na jednotnou směs. Nalijeme do hrnce a přilijeme i zbylé mléko – dobře rozmícháme a za stálého míchání vaříme, dokud nezískáme hustý pudink. Složíme z plamene, přikryjeme fólií a necháme vychladnout.
Když je krém vychladlý, vyšleháme si šlehačku a po částech smícháme s pudinkem.
Připravíme si formu 25 × 35 cm. Dno vyložíme sušenkami a vrstvíme – na sušenky natřeme vrstvu krému, uložíme kolečka banánů, opět sušenky, krém, banány a takto pokračujeme. Končíme vrstvou krému.
Na plameni si rozpustíme čokoládu ve smetaně ke šlehání a touto směsí přelijeme vrch dezertu. Dáme ztuhnout a můžeme krájet.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj.dobrenoviny.sk