postup přípravy:

Nejdříve si ušleháme žloutky s cukrem do pěny a přidáme ořechy, mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao. Poté vyšleháme bílky na tuhý sníh a přidáme do těsta.

Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při 175 stupních asi 30 minut. Náplň připravíme smísením ořechů, cukru, rumu a vanilky a poté ji potřeme džemem a rovnoměrně rozložíme na vychladlý korpus.

Krém připravíme jednoduše z mléka, žloutku, cukru, zlatého klasu a kakaa, a poté do něj opatrně zašleháme máslo. Krém navrstvíme na ořechovou náplň a celý koláč polijeme čokoládovou polevou.

Necháme ho vychladnout v chladničce (nejlépe přes noc) a poté ho nakrájíme a podáváme. Tento recept potěší zejména méně zkušené kuchařky, protože není třeba šlehat krém nad párou.

Přejeme dobrou chuť:)