5_výsledek

Z veřejných míst můžete nemoc nakazit ve vaně nebo bazénu, nikoli v dopravě.Herpes je virová infekce, která se přenáší kontaktem, pohlavím a vzdušnými kapičkami. To znamená, že teoreticky můžete onemocnět, pokud na vás osoba s charakteristickým „chladem“ na rtu kýchá nebo kašle a v době, kdy je vaše imunita vážně oslabena.

Zaprvé je však herpes virus poměrně nestabilní a umírá, když se ocitne ve vnějším prostředí (to znamená, že se musí dostat k jiné osobě doslova z úst do úst), a zadruhé, podle mnoha studií, ten či onen poddruh herpes je infikován před 90% světové populace, zatímco projevy nemoci jsou zaznamenány ze síly každé pětiny.

6_výsledek

Takže pokud máte „nachlazení“, neměli byste obviňovat ani tak dívku s oteklým rtem, která na vás kýchla, ale vaše vlastní oslabené tělo.Ekzém je pro lidi kolem nás často velmi ošklivě vypadající, ale naprosto bezpečná nemoc, díky níž se v dopravě vyhýbáme sousedům. Ale marně! Ekzém je alergické povahy a v zásadě se nepřenáší žádným kontaktem, zejména v každodenním životě.

7_výsledek

Ale kůže pacientů někdy vypadá opravdu ošklivě – obrovské zarudnutí, malé puchýře a dokonce i hnisavé kůry. Mimochodem, mimochodem, ekzém lze zaměnit s jinou, jen velmi nakažlivou nemocí – impetigo. Impetigo je kožní onemocnění způsobené stafylokoky a streptokoky, a proto je stejně jako mnoho bakteriálních infekcí velmi nakažlivé. Nejčastěji jsou infikováni dětmi, jejichž imunita ještě není schopna bojovat s tak silnými bakteriemi, ale u dospělých existují případy onemocnění.

Je možné se nakazit řeznými rány, kousnutím a mikrotraumaty při kontaktu s nosičem infekce, ale byly zaznamenány případy přenosu nemoci bez viditelného poškození kůže prostředky domácnosti. Obecně máte malou šanci chytit impetigo ve veřejné dopravě – pravděpodobnější je, že vaše dítě přinese infekci ze školky.

8_výsledek

Pokud se ale stále bojíte nakažení, po návratu domů nebo do práce si umyjte ruce mýdlem a vodou, nebo lépe, umyjte si obličej a zakryjte i malé řezy v otevřených částech těla sádrou. Takže nenecháte žádnou šanci na stafylokoky.Bradavice jsou kožní novotvary způsobené viry lidské papilomatózy. Běžné bradavice se obvykle šíří na kůži rukou a vypadají jako malé hrbolky nebo mozoly, které mají barvu kůže nebo jsou světlejší, někdy s tmavě hnědými skvrnami.

9_výsledek

Mohou být infikováni kontaktem a prostřednictvím infikovaných objektů, například stejnými zábradlími v dopravě. Je téměř nemožné se před tím chránit, vyjma vstupu do metra a autobusů výhradně v rukavicích. Nedávné studie norských vědců však ukazují, že k naprosté většině infekcí dochází prostřednictvím osobního kontaktu s rodinou a přáteli, a nikoli na veřejných místech. Psoriáza je zcela neškodné onemocnění, které, bohužel, může také způsobit, že se lidé budou pacientovi doslova vyhýbat. Psoriáza je nyní považována za autoimunitní poruchu, i když se spekuluje o její virové povaze.

Tak či onak se nepřenáší ani kontaktem, domácností, ani sexuálně – existuje k tomu pouze genetická predispozice, zděděná po rodičích. Mimochodem, hlavním problémem spojeným s kvalitou života pacientů nejsou samotné plakety, ale problémy se socializací, které způsobují.
Naučte se tedy rozlišovat mezi psoriázou a jinými kožními chorobami a neodvracejte se s hulvátstvím od lidí, kteří na ni trpí, což je důvodem deprese.

Zdroj:Ilustrace: Alexey Kravchuk