Lékařský test s lžící za minutu

Navlhčete čistou suchou lžíci slinami na obou stranách. Poté vložte lžíci do průhledného plastového sáčku. Tašku necháme na slunci nebo pod zapnutou lampou. Po 1-2 minutách vyjměte lžíci a začněte ji pečlivě zkoumat.

Pro předběžnou diagnózu je nutné zaměřit se na přítomnost nebo nepřítomnost skvrn a pruhů na lžíci, stejně jako na vůni. Lžíce je čistá, bez šmouh a skvrn, nepříjemný zápach – to znamená, že nemáte žádné zdravotní problémy.

Nepríjemný zápach vycházející z lžíce naznačuje abnormalitu ve zdravotním stavu. Hnilobný zápach naznačuje problémy v plicích nebo zažívacím systému. Vůně amoniaku je známkou zhoršené funkce ledvin.

Bílé skvrny na lžíci mohou naznačovat problémy s endokrinním systémem a záněty v těle. Fialové skvrny jsou spojeny s vysokou hladinou cholesterolu, špatnou cirkulací nebo onemocněním plic. Oranžové skvrny jsou známkou onemocnění ledvin.

Sladká vůně je běžná u pacientů se sladkým zubem, ale může to být také známka cukrovky. Nepříjemný hnilobný zápach jasně naznačuje zažívací potíže.

V každém případě je však třeba mít na paměti, že lžíce nenahrazuje lékařskou pomoc. Takový expresní test pouze pomůže pochopit, zda je nutná naléhavá návštěva lékaře, nebo zda nemáte žádné zvláštní zdravotní problémy.

Přesnou diagnózu může stanovit pouze lékař. Proto, když uvidíte na lžíci varovné příznaky, neváhejte se poradit s lékařem ohledně kvalifikované pomoci a doporučení.

Zdroj:Betterme