Krok 1: Čištění zásobníku na čisticí prostředek a nádržky na vodu

Máte nádrž na vodu, která je stále plně naplněna obsahem vašeho předchozího mytí? Pak je to první krok, kterým musíte projít. Otočte ventilem a držte pod koncem trubice nízký kbelík. Zde pak může vytéct veškerá voda, která byla ještě ve stroji. Vždy na to používám pánev a funguje to perfektně.

Poté na obě místa naneste směs sody a vody. Ujistěte se, že má tloušťku tenké pasty. Aniž by to šlo do 1 bodu, ale dostatečně tenké, aby se to příjemně roztíralo. A teď přichází ta nádherná chemická reakce. Vezměte citronovou šťávu a nalijte ji na směs. Poté rychle zavřete ventily a zásuvky, aby nemohly unikat výpary. Chemickou reakcí se vytvoří hustá pěna, která se dostane do nejmenších prasklin vašeho zařízení.

Nyní už stačí jen počkat a nakonec lze z mikrovláknové utěrky vše odstranit jedním tahem. Zajímá vás, jak to děláme s bubnem a hlavně těmi otravnými gumovými hranami?

Jedna nápověda: potřebujete zubní kartáček!

Krok 2: Buben

Produkty potřebné pro čistý buben máte pravděpodobně všechny již dlouho doma. Jen jste nevěděli, že i pro tohle mohou pracovat. Pokud je ještě nemáte doma, v každém supermarketu je dostatek všeho potřebného.

Proces pro váš buben je ve skutečnosti stejný jako u vašich zásuvek na zásobnících. A vzhledem k chemickému procesu, který práce prakticky dělá za vás, vám opět zabere jen 1 minutu. Zbytek času máte na dobrou epizodu Netflixu nebo jiné domácí aktivity.

To byl buben, ale gumový ráfek je jiný příběh…

Krok 3: Gumové okraje

Pokud jde o gumové okraje, může to být trochu složitější. Zde se za drobnými prasklinami mohou zaseknout odolné nečistoty, nebo dokonce uvíznout v měkké gumě. Použijte zubní kartáček se stejným roztokem a ručně vydrhněte úzké švy. A pro nejmenší černé pasažéry použijte pinzetu. Může to trvat minutu navíc, ale stojí to za to.

Vaše pračka tak bude opět bez poskvrny a vy i vaše oblečení budete opět v bezpečí. Od této chvíle sledujte svůj stroj pravidelně pomocí tohoto rychlého hacku a váš stroj vydrží mnohem déle.

Výsledek bude okamžitě patrný, protože vaše oblečení voní svěžeji než kdy jindy. A je tu ještě jedna výhoda, o které mnoho lidí nepřemýšlí: čistá pračka spotřebuje mnohem méně energie.