Zjemňuje pokožku:

Jedlá soda je perfektní volbou pro zjemnění pokožky. Je to také způsob, jak vyzvednout boj proti plísňovým infekcím na nohou.




Stačí přidat 3 polévkové lžíce jedlé sody do misky s teplou vodou a máčet si nohy asi patnáct minut. A když si z vody a jedlé sody vyrobíme pastu a naneseme ji na popraskanou kůži, můžeme zažít úžasnou změnu!

Relaxace:

Jedlá soda zlepšuje kvalitu pokožky. Navíc, když vyjdete z vany, vaše pokožka bude nejen hebká, ale zažijete uklidňující, příjemný pocit.

Stačí přidat půl šálku jedlé sody do vody ve vaně a užívat si výhod. Přidání jablečného octa do vody může zvýšit jeho účinnost a pomoci s ekzémy, svěděním a dalšími souvisejícími příznaky, vyrážkami a spálením od slunce.

Účinný čistič rukou:

K odstranění nečistot a nepříjemných pachů z rukou stačí při mytí rukou použít jedlou sodu. Tato metoda dokonce pomáhá odstranit odumřelé epiteliální buňky, stejně jako použití koupele z jedlé sody.

Chcete-li odstranit třísky:

Pokud se nám do rukou a nohou navrtá malá tříska, je velmi obtížné ji odstranit, zvláště když je příliš hluboká. Smíchejte jedlou sodu s vodou, jde o to, abyste získali hmotu a poté naneste na postižené místo.

Dejte na to obvaz a nechte působit 24 hodin. Tříska díky tomu vyčnívá, takže ji lze snadno vyjmout.

Zlepšuje sportovní výkon:

Jedlá soda může být použita jako energetická bomba pro zvýšení sportovního výkonu. Tato zásaditá látka působí proti kyselosti ve svalech během cvičení.

Odstraňuje zubní kámen:

Abychom odstranili plak a vybělili naše zuby, můžeme směle použít jedlou sodu, která má dokonce antibakteriální účinek! Jde tedy o přirozený recept na udržování ústní hygieny, stačí si s ním jednou denně čistit zuby.

Zdroj:Lifehacker