Jedním z takových výborných přírodních léků jsou i grepová semínka.

Záněty močových cest a grepová semínka

V roce 2005 výzkumníci chtěli zjistit, jaké mají účinky grepová semínka na tento druh infekcí.

Po provedení několika testů došli k závěru, že jsou na záněty močových cest extrémně efektivní a dobře účinkují dokonce i v případech, kdy léčba antibiotiky nevede k uspokojivým výsledkům.

Zjistili také, že extrakt z grepových semínek brání množení bakterií. Pokud se užívá ve správných doporučených dávkách, dokáže tak úspěšně s bakteriemi bojovat.

Ačkoliv byl tento objev učiněn před více než 10 lety, jde o poměrné nová zjištění, která se zatím do praxe příliš nepřenesla. Je to škoda, protože grepová semínka se jeví jako efektivnější alternativa než ostatní dosud používané přírodní kúry, například brusinková šťáva.

Extrakt z grepových semínek, dokonce i ve velmi malých dávkách, prochází bakteriální cytoplazmatické membrány a velmi rychle rozpouští jejich vnitřní struktury, obvykle již do 15 minut.

Dokonce i ve srovnání s antibiotiky tak nabízejí velmi rychlý nástup léčebného účinku.

Kromě již zmíněných antibakteriálních vlastností grepová semínka mají  ještě jednu vlastnost – jsou i antimykotické, čili ničí šíření hub a plísní.

Jak užívat grepová semínka?

Jednou z možností je konzumovat několik jader grepových semínek po dobu přibližně 2 týdnů.

Samozřejmě, můžete vedle toho jíst i samotný grep, protože ten obsahuje také mnoho prospěšných látek pro imunitu, jako jsou vitamíny či minerály.

Další možností jsou doplňky. V tomto případě užívejte 100 až 200 mg grepového extraktu 1 až 3 krát denně. Doplňky se však mohou lišit koncentrací, proto pro dávkování následujte vždy návod na obalu.

Užívat můžete také olej z grepových semínek. Ten se také může lišit svou koncentrací, proto jej užívejte podle instrukcí uvedených na obalu konkrétního výrobku.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts