Příprava:

1. K tomuto dezertu se bude hodit želé s jakoukoliv chutí. Hlavní věc je, že jich bylo alespoň 5. Každé želé rozpusťte v 1,5 šálku. voda. Nalijte je do samostatných talířků.

2. Ztuhlé želé nakrájíme na malé kostičky. Přeneste je do hluboké mísy. Na dno formy položte sušenky o rozměrech přibližně 23 x 33 cm.

koláčový koláč

3. Nalijte 0,5 šálku želatiny. studené mléko. Směs nechte 10 minut nabobtnat. Během této doby svaříme v hrnci mléko s cukrem. Spojte tyto dvě směsi.

4. Hmotu mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Poté nechte vychladnout. Želatinovou hmotu smícháme metličkou s jogurtem. Poté vlijeme šlehačku z 30% tuku.

dort z rozbitého skla

5. Tuto smetanovou mléčnou směs přidejte k barevnému želé. Jemně promíchejte. Nalijte želé hmotu do formy. Vyrovnejte ji silikonovou stěrkou.

6. Na želé rychle rozetřeme vrstvu sušenek. Položte na to desku. Sušenky se tak lépe přichytí k náplni. Dezert dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.


Hotový koláč  se dá snadno vyjmout z formy. Stačí to otočit vzhůru nohama. Pokud by se ale želé lepilo, zalijte formu vařící vodou. Mezi vrstvami sušenek nakrájejte dort. Takže to bude vypadat lépe.

Zdroj:Facebook