Postup:

Mleté maso osmaž na rostlinném oleji.

Sýr nastrouhej na struhadle nahrubo. V hluboké míse ušlehej vejce se smetanou, přidej podle chuti sůl i pepř. Pečicí formu vymaž máslem, nebo vystel pečicím papírem.

List Lavaše rozprostři na stole, podélně na něj rozetři menší množství osmaženého mletého masa, posyp sýrem a zaroluj. Z ruličky vytvoř šneka a polož ho doprostřed zapékací formy.

To stejné proveď s ostatními listy Lavaše a postupně v zapékací míse vytvoř velkého šneka.

Až bude šnek hotový, zalij ho vaječnou směsí a posyp zbytky sýra.

Vlož koláč do trouby rozehřáté na 180 stupňů a nech ho péct asi 20 minut. Pokud chceš, aby horní část byla šťavnatější, můžeš na vršek koláče umístit vrstvu z tence nakrájených rajčat, které posypeš sýrem a poté necháš zapéct.

Koláč z Lavaše s mletým masem je hotový, nezbýtá než popřát dobrou chuť!

Arménský chléb Lavaš je univerzální produkt, které se hodí nejenom na přípravu výborných rolád, ale třeba i na výrobu sytého koláče. Vždyť hospodyňkám pomáhá ušetřit čas a finanční prostředky na přípravu těsta. Jako náplň lze použít jakékoliv mleté maso, přidat houby a bylinky, ozdobit ho rajčaty, nebo ho udělat nasladko s nastrouhanými jablky a skořicí.

Pokud se ti líbí náš jednoduchý recept přípravy koláče z Lavaše, honem se o něj poděl s kamarády na Facebooku.