1. Prevence rakoviny prsu
    Chcete-li vyloučit rakovinu prsu, budete se muset držet dál od produktů osobní péče s běžně známými karcinogenními přísadami. Parabeny jsou běžné chemikálie používané při výrobě šamponů, pleťových vod, kosmetiky a podobně.

Jedna britská studie zjistila, že parabeny obsahovaly téměř každý identifikovaný maligní nádor, který byl odebrán k analýze u čtyřiceti žen s rakovinou prsu. Tyto chemikálie mohou mít formu methylparabenu, propylparabenu, ethylparabenu, butylparabenu a dalších.

Bylo také zjištěno, že středomořská strava, která zahrnuje organický extra panenský olivový olej a řadu zeleniny a ovoce, dokáže zabránit opětovnému výskytu rakoviny prsu. Každá žena by také měla pravidelně podstupovat samovyšetření prsou .

2. Jak předcházet rakovině tlustého střeva

Veškerá brukvovitá zelenina, včetně zelí, květáku, růžičkové kapusty a kapusty, obsahuje živiny, které zlepšují zdravý růst buněk a zabraňují rakovinným buňkám. Zejména brokolice obsahuje značné množství sulforafanu, fytochemické sloučeniny, která aktivuje ochranné enzymy a vypudí z těla nebezpečné chemikálie. Jedná se o vynikající prevenci rakoviny tlustého střeva.

A co víc, bylo zjištěno, že konzumace brokolice 3 až 4krát týdně je účinná v prevenci polypů tlustého střeva. Na druhou stranu kokosový olej ničí i rakovinné buňky. Proč je nepoužít společně pro komplexní prevenci rakoviny tlustého střeva?

3. Jak předcházet rakovině vaječníků

Rakovina vaječníků, stejně jako rakovina prsu a varlat, je spojena s hormonální nerovnováhou. Zhoubný nádor vzniklý v důsledku problémů s hormony se může vyvíjet zrychleným tempem. Se stresem a obnovením rovnováhy se můžete konstruktivně vyrovnat s pomocí následujících produktů, které normalizují produkci hormonů:

  • Mrkev – vláknina protlačuje potravu trávicím traktem a zabraňuje hromadění estrogenu, který způsobuje zhoršené dělení buněk a vznik zhoubného nádoru.
  • Lněné semínko – reguluje hladinu estrogenu.
  • Zázvor je známý svou schopností potlačovat rakovinné buňky ve vaječnících.
  • Zelený čaj – reguluje proteiny odpovědné za reprodukci a aktivaci buněk, které vyvolávají smrt rakovinných buněk ve vaječnících.

4. Jak předcházet rakovině prostaty

Rajčata obsahují lykopen, silný antioxidant. Prevence rakoviny prostaty s rajčaty je proto to, co potřebujete. Metaanalýza vzorku mužů s rakovinou prostaty zjistila, že ti, kteří konzumovali rajčata a rajčatové produkty, měli menší pravděpodobnost rozvoje tohoto typu rakoviny. Pro zlepšení vstřebávání a pro definitivní prevenci zhoubného nádoru je lepší jíst zpracovaná rajčata, jako je rajčatová omáčka.

  1. Jak předcházet rakovině štítné žlázy
    Jód může zhoršit rakovinu štítné žlázy . Tato živina se nachází v různých potravinách (nejznámější je sůl). Aby byla vaše štítná žláza zdravá a bez rakoviny, vyhněte se nadměrnému množství soli, mléčných výrobků, bramborových slupek, čokolády, ryb a mořských plodů, sóji a vaječných žloutků.

Součástí protirakovinné diety by samozřejmě měla být zelenina a ovoce, které potlačují rakovinné buňky. Určitě proto zvyšte jejich příjem, aby prevence rakoviny byla kompletní.

  1. Jak předcházet rakovině kůže
    Nadměrné vystavení ultrafialovému záření může způsobit rakovinu kůže, nejčastější formu rakoviny. To však neznamená, že se musíte zdržet pobytu venku, aby byl vyloučen zhoubný nádor na kůži. Dodržování jednoduchých opatření vám pomůže vyhnout se nadměrnému slunečnímu záření najednou. Například je důležité se správně oblékat a vyhýbat se úpalu. To je základ prevence rakoviny kůže!

Komerční opalovací krémy mohou obsahovat chemikálie, které způsobují jiné typy rakoviny a narušují endokrinní systém. Mezitím můžete online najít recepty na přírodní domácí opalovací krémy.

Některé potraviny navíc obsahují i ​​fytochemikálie, které přirozeně chrání pokožku před UV zářením. Pepř, granátové jablko, losos (divoký), rajčata, vodní meloun – přírodní prevence rakoviny. Nezapomeňte také sledovat, zda se na vašem těle objevují červené tečky .

7. Prevence rakoviny plic

Za prvé, jasné – nekouřit cigarety. Zhoubný nádor je v osmdesáti procentech případů způsoben kouřením tabáku. Druhá hlavní prevence rakoviny plic: jíst více česneku. Česnek obsahuje organosírové sloučeniny, o kterých je známo, že snižují riziko rakoviny plic téměř o polovinu. Po konzumaci syrového česneku se plícemi uvolňují aromatické oleje, které poskytují ochranný účinek.

Kromě toho na zlepšení zdraví plic působí brukvovitá zelenina, potraviny bohaté na vitamíny C a E a žlutá/oranžová zelenina a ovoce.

Mezi další dietní doporučení, která pomáhají předcházet rakovině plic, patří:

  • Nadměrný příjem bílkovin může zvýšit riziko vzniku rakoviny plic. Enzymy, které se tvoří ve slinivce břišní, hrají důležitou roli v normálním trávení. Navíc ničí rakovinné buňky. Trávení bílkovin trvá dlouho. Pokud omezíte jejich příjem na skromné ​​množství po dobu 12 hodin v jednom dni, pak budou mít pankreatické enzymy volnost působit na jakoukoli nalezenou atypickou buňku.
  • Prevence rakoviny vyžaduje omezení spotřeby živočišných tuků, včetně másla a sádla. Nahraďte je zdravými tuky, jako jsou avokádo, kokosy a olivy.
  • Vyhněte se konzumaci masa obsahujícího dusičnany (slanina, uzeniny atd.)
  • Ujistěte se, že máte dostatek selenu. Správné množství tohoto antioxidačního minerálu podpoří imunitní systém a pomůže předcházet vzniku rakoviny. Zhoubný nádor se proto bojí zdrojů selenu: para ořechy, ústřice, tuňák, slunečnicová semínka, libové maso, celozrnné výrobky a houby, jako nejlepší prevence rakoviny.

8. Prevence rakoviny močového měchýře

Hořčice patří do čeledi brukvovitých. Jeho zrna, stejně jako zelenina, jako je čínská kapusta, zelí, brokolice, květák a kapusta, obsahují allyl hořčičný olej, který se používá k prevenci rakoviny v celém těle. Bylo zjištěno, že tato chemická sloučenina je schopna zabránit výskytu metastáz u rakoviny močového měchýře.

9. Jak předcházet rakovině slinivky

Bylo zjištěno, že wasabi dokáže zabránit rakovině slinivky, extrémně bolestivé a smrtelné nemoci. Fytochemikálie v této odrůdě křenu blokují buňky rakoviny slinivky. To přispívá k tomu, že maligní nádor je postupně zničen. Artyčoky a celer jsou bohaté na antioxidanty, jako je apigenin a luteolin, u kterých bylo prokázáno, že narušují signální dráhy rakovinných buněk. Prevence protirakovinných přípravků je tedy možná i u lidí, kteří již rakovinou trpí.

Vhodné je také jíst více jogurtů. Jogurt bez přísad aktivuje prospěšné střevní bakterie, které částečně uvolňují funkční stres ze slinivky břišní při trávicích procesech. Konečně šťáva z hořké tykve, která ničí rakovinné buňky slinivky, je mimořádně účinná v prevenci rakoviny.

10. Jak předcházet rakovině hrdla

Antioxidanty nalezené v bobulích a tmavých potravinách snižují zánět a oxidační stres. Každý z těchto procesů přispívá k rozvoji rakoviny. Na druhou stranu citrusové plody (pomeranč, citron, limetka, grapefruit, kumquat atd.) mohou snížit riziko rakoviny hrdla na polovinu. Prevence rakoviny hrdla je celkem jednoduchá: konzumujte citrusové plody v jakékoli podobě, i v nápojích, hlavně ne studených.

11. Jak předcházet rakovině děložního čípku

Nedávné metaanalýzy zjistily, že vakcína proti HPV (human papillomavirus) není nejlepší prevencí rakoviny děložního čípku. Taková prevence rakoviny je stejně nebezpečná jako nemoc sama. Navíc neexistuje žádný důkaz, že by tato vakcína měla dlouhodobý účinek na snížení rizika rozvoje rakoviny děložního čípku.

Na druhou stranu potraviny bohaté na flavonoidy, folát (vitamín B) a vitamín A toto riziko snižují. Zkuste do jídelníčku zařadit jablka, avokádo, černé fazole, mrkev, cizrnu, brusinky, brukvovitou zeleninu, česnek, salát, cibuli, pomeranče, špenát, jahody, batáty, aby zhoubný nádor ani nepomyslel na to, že se objeví.

12. Prevence rakoviny jater

Prevence rakoviny jater zahrnuje především omezení množství konzumovaného alkoholu. Jeho neustálá nadměrná konzumace (s tukovou jaterní metamorfózou nebo cirhózou i bez ní) může vytvářet rakovinné buňky. Vhodné je také jíst více grapefruitu. Toto ovoce obsahuje antioxidant flavon naringenin. Výzkum zjistil, že naringenin indukuje nádorovou apoptózu (ničí rakovinné buňky) v játrech a zabraňuje proliferaci (rakovinové buňky prorůstají do tkání).

A tady jsou další potraviny, které fungují jako výborná prevence rakoviny: brusinky, citron, jablka, jahody, červené hrozny, banány, broskve, špenát, červená kajenské papriky, zelí, cibule, brokolice.

  1. Jak předcházet rakovině mozku
    Zhoubný nádor mozku je jedním z nejzávažnějších onkologických onemocnění. Nejprve se pokud možno vyvarujte vyzařování elektromagnetických vln. Mobilní telefony, bezdrátová sluchátka a ušní tvarovky, chytré měřiče a další bezdrátové technologie jsou známé pro své škodlivé neurologické účinky.

Zejména schopnost vyvolat rozvoj rakoviny mozku. Chronická spánková deprivace navíc brání mozku provádět noční čištění a detoxikaci, z čehož se časem také může vytvořit zhoubný nádor.

Mezi protirakovinné potraviny pro mozek patří: fazole, zdravé tuky (avokádo, kokosový olej, lněné semínko, olivový olej), česnek, pórek, sladké brambory, kvalitní voda (nejlépe filtrovaná reverzní osmózou), vlašské ořechy.

  1. Jak předcházet rakovině dělohy
    Téměř 60 procentům rakoviny dělohy lze předejít správným stravováním, cvičením a udržováním zdravé hmotnosti. Pravidelné cvičení snižuje hladinu estrogenu a inzulínu, čímž udržuje endokrinní systém v rovnováze.

Pokud se navíc zdržíte konzumace potravin obsahujících cukr, dokážete si udržet stabilní hladinu hormonů a krevního cukru. To pomůže předcházet obezitě, cukrovce a rakovině. Kromě toho káva, česnek a cibule, čočka, hroznové víno, listová zelenina a rajčata také pomáhají snížit riziko rakoviny dělohy. Vzhledem k mechanismům působení antioxidantů v nich obsažených a schopnosti stabilizovat hladinu hormonů nemá zhoubný nádor šanci.

  1. Prevence rakoviny žaludku
    Gastrointestinálnímu traktu se zřídka dostává takové pozornosti, jakou si zaslouží. Jak se říká: „Se zdravým žaludkem bude zdravé celé tělo.“ Klíčem ke správnému fungování imunitního systému je udržení příznivé střevní flóry. Podřadné bakterie vytvářejí živnou půdu pro špatné bakterie, které mohou způsobit rakovinu žaludku a zažívací potíže.

Abyste předešli rakovině žaludku, jezte následující potraviny:

  • Citronová voda smíchaná s jedlou sodou.
  • Vyvarujte se pití více než dvou porcí (každá 50 gramů) alkoholických nápojů denně.
  • Nejezte potraviny, které obsahují hodně soli.
  • Vyhněte se konzumaci zpracovaného masa.
  • Jezte citrusové plody.
  • Konzumujte cibuli – kvercetin je antioxidační bioflavonoid známý svou schopností bránit rakovinným buňkám.
  • Jezte více potravin obsahujících vitamín A (beta-karoten). Jedna studie zjistila inverzní vztah mezi příjmem beta-karotenu a výskytem rakoviny žaludku. Hroznové listy, mrkev, sladké brambory, mladé listy pampelišky, špenát a petržel jsou některé potraviny s vysokým obsahem této živiny, které zabraňují rakovinovým buňkám.

Další potraviny, které nepotřebují léčbu rakoviny

Zde je seznam přesných potravin, které vaše tělo potřebuje, aby žilo bez rakoviny! Zařaďte je do svého jídelníčku, aby se zhoubný nádor ve vašem životě rozhodně neobjevil.

Esenciální oleje v boji proti rakovině

  • Černý pepř
  • šalvěj muškátová
  • Hřebíček – mléčná žláza, tlusté střevo, játra
  • Boswellia – vaječníky, močový měchýř a prostata
  • oregano
  • Čajovník
  • Tymián

Řekněte ne rakovině ovocem

Plody obsahují vitamíny a antioxidanty, které podporují imunitní systém a snižují narušení buněk. Tento malý vzorek je podpořen výzkumem, který prokázal ochranné a léčebné účinky na rakovinu, včetně meruňkových jader, bobulovin, citrusových plodů a hroznů.

U luštěnin se zhoubný nádor neobjeví

Luštěniny obsahují vlákninu, antioxidanty a další fytochemikálie, které chrání buňky před poškozením a tím předcházejí rakovinným buňkám. Jezte více fazolí, čočky, hrášku.

Vitamíny pro prevenci nádorů

  • Vitamín C – nachází se ve většině ovoce a zeleniny
  • Vitamin D – nachází se v potravinách, jako je rybí tuk, vejce, treska, losos, a také se vyrábí vystavením slunečnímu záření

Byliny a koření, které zabraňují vzniku nádorů

  • Konopí je jednou z nejlepších léčivých rostlin na Zemi, která zabraňuje vzniku rakoviny a dokáže ji vyléčit v jakékoli části těla.
  • kajenský pepř
  • Skořice
  • Kmín
  • Zrzavý
  • Hořčice
  • oregano
  • Kurkuma

Omega-3 mastné kyseliny zabraňují rakovině

Omega-3 mastné kyseliny se nacházejí v rybách (losos, sardinky, makrela atd.). Zlepšují buněčnou komunikaci a snižují zánět v buňkách.

Čaje proti rakovině

Polyfenoly a antioxidační sloučeniny jsou známé pro své ochranné a preventivní účinky proti rakovině. Vyzkoušejte zelený čaj, černý čaj, oolong a matcha (japonský práškový zelený čaj), aby se rakovina nedostala do vašeho života.

Rak se ořechů bojí

Konzumace hrsti následujících ořechů (a žádných jiných) denně pomůže snížit riziko vzniku rakoviny:

  • Mandle
  • makadamský
  • Vlašské ořechy, které obsahují fytosteroly (blokují buněčné estrogenové receptory s důsledky pro rakovinu prsu a prostaty)

Zelená listová zelenina zabraňuje všem typům rakoviny

Zelená listová zelenina, která patří mezi nejlepší potraviny proti rakovině, je plná enzymů, vitamínů, minerálů a antioxidantů, které snižují zánět, vyživují každou zdravou buňku a potlačují rakovinné buňky. Izothiokyanáty, fytochemikálie v tomto druhu zeleniny, čistí a podporují imunitní systém. Ujistěte se, že jezte více špenátu, mangoldu, čekanky, hlávkového salátu, brauncolu, řeřichy atd.

Probiotika jako lék na rakovinu
Probiotika , která jsou nezbytná pro úspěšný vývoj střevních bakterií, se nacházejí v těchto produktech: kysané zelí, jogurt (bez cukru), kombucha (kombucha), kefír, kimchi, miso.

Poslední věc o rakovině
Výživa proti rakovině není jen o tom, co jíte. Rakovině se daří na dietě složené z cukru v prostředí bez kyslíku. Proto je velmi důležité udržovat zásadité vnitřní prostředí.

Chcete-li minimalizovat vnitřní zánět, vyřaďte ze svého jídelníčku rafinovaný cukr (a umělá sladidla), trans-tuky a průmyslově zpracované potraviny. Je také vhodné zaměřit se na ovoce a zeleninu bohaté na antioxidanty, celozrnné výrobky a libové bílkoviny.

Udržujte své tělo hydratované, pravidelně cvičte, zvládejte hladinu stresu, zapojujte se do zdravých sociálních interakcí a dostatek spánku vám pomůže udržet vaše buňky zdravé. A imunitní systém dokáže zničit abnormální rakovinné buňky, jakmile se poprvé objeví. Nečekat, až se vytvoří zhoubný nádor.

Zdroj:Facebook