Toto pravidlo, platné téměř všude, platí i pro jahody pěstované v květináčích. Rovněž je třeba vzít v úvahu půdu a hnojivo : výživa má zásadní roli ve vývoji kultivaru. A každý, kdo má minimální zkušenosti s určitými operacemi, vám to bude moci potvrdit, včetně vašeho důvěryhodného prodejce.

V chladném období byste měli plody chránit před mrazem pomocí hadříku nebo suchého listí. Odstraňte plevel přítomný v okolí rostlin a udržujte postup pod neustálým dohledem, abyste se vyhnuli invazi parazitů a chorob.

Barvy a příchutě jahod se liší v závislosti na druhu. Poznáte je na první pohled podle odstínu, který na sebe berou a který dává vzniknout sladší a kyselejší chuti. Určete si ten, který vám vyhovuje, přičemž mějte na paměti, že je dobré experimentovat. Budete-li trpěliví, budete odměněni štědrou úrodou: pak získají jednotnou červenou barvu a snadno se oddělují od stonku.