Neexistují žádná tajemství, kde používat mýdlo!

Nečekané použití mýdla pro zdraví a krásu.

Co dokáže jednoduché domácí mýdlo, vás překvapí. Máte toto mýdlo doma?

Pokud ne, určitě kupte! Tradiční mýdlo se úspěšně používá k léčbě mnoha zánětlivých procesů, dokonce úspěšně léčí i gynekologická onemocnění (v nemocnicích s novorozenci dokonce čistí podlahu).

1.

Pokud máte drobné škrábance, modřiny a rány, umyjte je mýdlem. To může výrazně snížit riziko infekce a podpořit hojení.

2.

Abyste zabránili tvorbě modřin pod očima, můžete místo zmrazit ledem nebo můžete modré místo potřít mýdlem.

3.

Mycí mýdlo je skvělý antivirový nástroj. Na začátku nachlazení je třeba vyrobit mýdlový roztok, navlhčit jej vatovým tamponem a léčit zánět nosu.

Tak se vám nos nikdy neucpe a po 2-3 takových procedurách na dlouhou dobu zapomenete na nachlazení.

4.

chirurgové vědí o úžasné schopnosti tohoto mýdla nahradit chirurgické rukavice (pokud si je namočíte na ruce a necháte uschnout) – říkají, že i když se při operaci říznete, riziko infekce je minimální.

5.

Směs pracího mýdla, cibule a cukru je nutné smíchat s vroucí vodou ve stejných částech (cibuli a mýdlo nastrouhejte na hrubém struhadle). Nejlepší je to udělat v noci, zabalit obklad do obvazu. Ráno bude rána čistá.

6.

Umyté oblasti plísní na nohou omyjte mýdlem, osušte a namažte je jódem. Také, abyste se zbavili plísní na nohou, můžete si nohy mýt mýdlem po dobu jednoho týdne ráno a večer.

7.

Abyste předešli podráždění během holení nebo depilace, nekupujte drahé krémy a gely. Pokožku stačí jednou potřít mycím mýdlem.

8.

Mycí mýdlo je skvělým dezinfekčním prostředkem pro osobní hygienické potřeby (hřebeny, prádlo, zubní kartáčky). Večer je zakryjte pěnou a ráno důkladně omyjte. Odborníci doporučují provádět tento postup alespoň jednou za 3 měsíce

9.

Je vhodné si vlasy umýt domácím mýdlem několikrát měsíčně po umytí roztokem citronové šťávy nebo octa. Vlasy se stanou hustými a silnými, lupy zmizí, vlasy se přestanou lámat a padat.

10.

Zbavte se zarudnutí a akné. Z mýdla a vody vytvořte bohatou pěnu, rozšlehejte s hrubou solí (poměr 1:1), promíchejte, naneste na čistou pokožku obličeje a držte asi půl hodiny. Poté nejprve opláchněte horkou a studenou vodou.

11

Smáčknutí a praskliny na nohou zmizí, pokud si pár dní po sobě budete dělat koupel nohou, 1 lžičku sody a 1 polévkovou lžíci nastrouhaného pracího mýdla s 2 l vody.

12.

Pokožku je vhodné mýt mýdlem – alespoň 2x týdně, aby vždy vypadala mladě. Po umytí je nutné pokožku promazat jednoduchým dětským krémem.

13.

Pokud máte problémy s ústní dutinou, můžete kartáček ošetřit roztokem mýdla a nechat přes noc. Do rána budete mít jistotu, že váš kartáček bude kompletně vydezinfikován.

14.

Mycí mýdlo je skvělý způsob, jak odstranit otoky. K tomu stačí mýdlo rozpustit ve vodě a namazat postižená místa. Postup musí být proveden několikrát.

15.

Mytí mýdlem a dešťovou vodou pomáhají zapomenout na vypadávání vlasů. Na vlasy používejte pouze tmavé mycí mýdlo. Nepoužívejte jiné čisticí prostředky. Vlasy by se měly mýt dvakrát týdně.

16.

Pokud jste se spálili nebo spálili. Na popálená místa naneste mýdlo a nechte zaschnout, nejen že zmizí puchýře, ale zmizí i zarudnutí!

Zdroj:lifter