Čokoládová s banánem

Vezměte si 100 g mražených kousků banánu , přidejte k nim 70 g jogurtu, 1 lžíci kakaa, 1 polévkovou lžíci medu a rozmixujte, dokud nedostanete konzistenci čokoládové pěny.

Přidejte kapku vanilkového extraktu, aby vaše zmrzlina byla ještě jemnější a chutnější.

Smetanová

Vezměte si 150 g jogurtu, smíchejte ho s 50 – 70 g smetanového sýra (například mascarpone), přidejte 1 lžíci medu a 1 lžičku vanilkového extraktu.

Šlehejte několik minut a výslednou směs vložte do mrazničky.

Mimochodem, s malými barevnými bonbóny nebo drobenkou na koláče bude vaše zmrzlina vypadat fantasticky.

Mangová s limetkou

Máte-li to štěstí, že najdete zralé mango, můžete jeho chuť znásobit tak, že jej přidáte do domácí zmrzliny.

Vezměte si 100 g zmražené dužiny z manga , 70 g jogurtu, 1 – 2 lžíce medu a 1,5 lžíce limetkové šťávy (nebo citrónové).

Vše rozmixujte v mixéru a přidejte trochu nastrouhané kůry na dochucení.

1
2
3