Postup přípravy:

Připravte si rendlík s větším objemem. Do rendlíku přidejte všechny přísady, tj. mouku, strouhaná jablka, cukr, ořechy, olej, vejce, kakao a sodu bikarbonu.

Dobře vše promíchejte a utřete. Podle chuti můžete přidat také skořici.

Upozornění: Množství cukru je třeba upravit podle sladkosti jablek.

Hotové těsto navrstvěte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Uhladěte těsto a vložte do vyhřáté trouby. Pečte při teplotě 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Po upečení potřete koláč marmeládou.

Připravte polevu: Zahřejte šlehačkovou smetanu v hrnci a odstavte těsně před bodem varu. Do skleněné misky nalámejte čokoládu a zalijte horkou smetanou. Nechte postát 10 minut. Poté utřete smetanu s rozpuštěnou čokoládou do hladké lesklé polevy.

Nechte chvíli vychladnout a poté ji nanesete na koláč. Pokud chcete, můžete posypat kokosovou moučkou. Lahodný čokoládový koláč můžete podávat a užívat si jeho fantastickou chuť.

Dobrou chuť:)