Sansevieria

Říká se mu také „hadí rostlina“, „tchýnin jazyk“. Ačkoli je název zlověstný, je dobré mít tuto rostlinu ve svém domě, protože je považována za jednu z nejlepších čističek vzduchu. Stejně jako aloe je tato pruhovaná hadovitá rostlina nenáročná, odolná a nevyžaduje neustálou pozornost. Také se vám bude líbit – Léčivé rostliny, které mohou škodit

Gerbera

Vneste do svého života slunce umístěním těchto živých oranžových květin do svého pokoje. Kromě čištění a osvěžení vzduchu se gerbery používají také při různých zdravotních kúrách, od léčby nachlazení až po prevenci rakoviny.

Při nákupu gerber vybírejte vysoce kvalitní výsadbový materiál, protože pěstování těchto rostlin může být obtížné.

Strom Nim

V indické kultuře je tato rostlina synonymem čistoty, protože nejen že čistí vzduch, ale působí také jako přírodní pesticid a vytváří nepřekonatelnou bariéru pro otravné komáry. Faktem je, že rostlina nejen ničí škůdce, ale také zabraňuje kladení vajíček.

Je však třeba si uvědomit, že pěstování Nimy doma bude vyžadovat trpělivost a zvláštní podmínky: hodně slunečního světla a vysoce kvalitní půdu.

Orchidej

Pár krásných květin může ozdobit i vězeňskou celu, ale jejich účel je mnohem širší než jen estetické potěšení. Orchideje je dobré mít v ložnici, protože v noci uvolňují kyslík. Skvěle se hodí i do jiných místností, protože mají schopnost vysát xylen (chemickou složku nacházející se v nátěru) z prostředí a osvěžit tak váš domov.

Pokud se vám zdá, že pěstování těchto úžasně krásných květin vyžaduje velké úsilí, pak se mýlíte. Nebojte se o ně, jen jim dopřejte více slunce, o zbytek se postarají.

Svatá bazalka (Tulsi)

I když konzumace listů této rostliny přináší výhody, pro člověka je prospěšná i pouhá přítomnost. Listy Tulsi vydávají velmi výraznou vůni, která posílí nervy a sníží úzkost. Zvláště účinné po náročném dni v práci, kdy si chcete odpočinout.

Přítomnost rostlin v ložnici, které produkují kyslík i v noci, vám pomůže dobře si odpočinout, abyste se ráno cítili energičtí a aktivní.

Zdroj. leafclover.club