Postup přípravy:
Nejprve smícháme všechny suroviny na těsto kromě kávy a kakaa dohromady a vymícháme jednotné těsto.
Poté polovinu těsta vylijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný moukou.
Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a kávu a tuto směs nalijeme na světlé těsto.
Pečeme při teplotě 180-200°C asi 20 minut, přičemž můžeme sledovat, jak se nám koláč peče, protože každá trouba peče trochu jinak.
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a nakonec ho vyšleháme s máslem a tvarohy. Tento krém naneseme na těsto a uhladíme.
Nakonec můžeme ještě připravit polevu. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a přidáme chladnou smetanu, dobře promícháme a naneseme na vršek koláčku, na kterém můžeme udělat vzory. Ty můžeme udělat jen na čokoládové vrstvě nebo je lehce promíchat s tvarohovou vrstvou.
Hotový koláč podáváme vychlazený a doporučujeme ho spojit se šálkem dobré kávy pro maximální chuťový zážitek.