Hřebíčkový olej se moc často doma nepřipravuje. V lékárně se seženou kvalitní výrobky lisované přímo z čerstvých plodů hřebíčkovce vonného. Zakoupené esenciální oleje z hřebíčku jsou většinou vyráběny pečlivou destilací při nízkém tlaku a teplotě. Mají vysokou hodnotu antioxidantů, jejich vůně stimuluje paměť a podporuje spánek. Antioxidanty chrání buňky před poškozením volnými radikály. Mají velmi silné antibakteriální, antiparazitické, antivirové a protisrážlivé účinky (hřebíček přirozeně ředí krev). Užívá se k léčbě zánětlivých procesů na kůži, při akné, k ošetření dutiny ústní, při nachlazení, onemocněních dýchacích cest, zklidňuje a uvolňuje organismus a podobně. Při vnitřním použití nebo aplikaci na kůži se většinou ředí olejem (kokosovým, mandlovým a podobně), aby nedošlo k podráždění sliznice trávícího traktu.

Problémy s akné

Pokud vás trápí akné, zkuste smíchat 2 čajové lžičky medu a 3 kapky hřebíčkového oleje. Získáte tak emulzi k ošetření vašeho obličeje s akné. Nechte ji na obličeji nějakou dobu působit a poté obličej opláchněte vlažnou vodou a osušte. Postup se doporučuje opakovat.

Vysoký tlak

Pokud máte příliš vysoký tlak nebo vám dokonce jeho hodnoty „skáčou“, sáhněte i vy po hřebíčkovém oleji. Uvidíte, jak brzy se vám uleví.

Zdroj.oblibenebylinky.cz