Využití hřebíčkového oleje

1 Akné

Výzkum dokázal, že hřebíčkový olej zklidňuje a předchází akné. Navíc účinně bojuje proti bakteriím, které jsou zodpovědné za špatný stav pokožky a rychle ji regeneruje!

2 Candida

Toto je jedno z nejběžnějších použití hřebíčkového oleje! Houby Candida napadají tělo a způsobují nepříjemné vedlejší účinky. Hřebíčkový olej bojuje proti plísním a parazitům v lidském těle! Nejlepší je však užívat jej pod drobnohledem lékaře.

3 Bolest zubů

Spojujete si chuť žvýkaných hřebíčku s návštěvou lékaře? Obsahují totiž látku často používanou při dentální anestezii. Hřebíček má analgetický účinek, proto se olej vyplatí použít při bolestech zubů či dásní.

4 Trávení

Toto je jedno z tradičních způsobů použití hřebíčkového oleje. Už naše prababičky jej používaly jako lék na zažívací potíže. Nejenže je podpoří, ale také zabrání infekcím a podráždění trávicího systému. Díky němu se rychle zbavíte plynatosti, trávicích potíží a nevolnosti, pomáhá i při žaludečních vředech!

5 Bakterie

Co nezvládnou antibiotika, s tím zabojuje hřebíčkový olej. Jeho silné schopnosti v tomto směru jsou známy již staletí a bakterie proti němu nemají šanci. Hřebíček dokonce bojuje proti bakteriím e-coli!

6 Tlak

Příliš vysoký tlak a jeho výkyvy jsou něco, s čím může pomoci hřebíčkový olej. Nejenže čistí aortu a žíly, ale také snižuje tlak, zabraňuje sraženinám a embolii. Také ředí krev.

7 Játra

Hřebíčkový olej statečně chrání játra před nemocemi a zátěží. Vytváří také ochranný povlak a zpomaluje stárnutí organismu včetně orgánů.