Příprava:

  1. Řepu a brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření ji oloupejte.
  2. Okurky, řepu a brambory nakrájíme na kostičky.
  3. Nakrájenou zeleninu vložte do odnímatelné boční dortové formy.
  4. Přidejte také zelený hrášek.
  5. Jablka oloupeme, nastrouháme a přidáme k zelenině.
  6. Osolte a dejte na to majonézu, poté dobře promíchejte a namažte navrch.
  7. Vejce uvařte, ale dejte pozor, aby nezůstala měkká.
  8. Oloupejte je a nakrájejte na poloviny, seškrábněte jejich žlutou barvu.
  9. Polovinu bílků dáme na salát dutou částí dolů.
  10. Doprostřed salátu potřeme žloutkem.
  11. Z červené papriky nakrájejte rovné proužky, to bude hodinová ručička.
  12. Bílky potřete trochou majonézy a položte na ně proužky pepře, aby hodiny nespadly.
  13. Dejte do lednice, před konzumací vypněte bok dortové formy.

Zdroj.Ketkes