Příprava:
- Řepu a brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření ji oloupejte.
- Okurky, řepu a brambory nakrájíme na kostičky.
- Nakrájenou zeleninu vložte do odnímatelné boční dortové formy.
- Přidejte také zelený hrášek.
- Jablka oloupeme, nastrouháme a přidáme k zelenině.
- Osolte a dejte na to majonézu, poté dobře promíchejte a namažte navrch.
- Vejce uvařte, ale dejte pozor, aby nezůstala měkká.
- Oloupejte je a nakrájejte na poloviny, seškrábněte jejich žlutou barvu.
- Polovinu bílků dáme na salát dutou částí dolů.
- Doprostřed salátu potřeme žloutkem.
- Z červené papriky nakrájejte rovné proužky, to bude hodinová ručička.
- Bílky potřete trochou majonézy a položte na ně proužky pepře, aby hodiny nespadly.
- Dejte do lednice, před konzumací vypněte bok dortové formy.
Zdroj.Ketkes