Četní odborníci tvrdí, že jde o metodu, která je jednoduchá a rychlá a má dvojí účinek – kromě chloupků odstraňuje i odumřelé kožní buňky, přesněji funguje silný peeling. Holení obličeje pomůže vašim pleťovým produktům lépe se vstřebat, ale vaše vši také získají lepší make-up.

Údajně je holení obličeje tajemstvím krásy a Elizabeth Taylor, ale i Marilyn Monroe.

Dlouho se věřilo, že holení chloupky zhoustnou, ale je pravda, že tato metoda nepodpoří rychlejší růst chloupků a nezpevní a nezhoustnou.

Holení je věc volby, nemůže vám nijak ublížit a pravdou je, že „mechanicky“ odstraní první vrstvu kůže, jde tedy o jakýsi peeling. Také mylná představa je, že ovlivňuje rychlejší růst vlasů nebo je dělá silnějšími a hustšími. Holením se odstraní pouze odumřelá část chloupků, a to platí pro celé tělo – od obličeje až po nohy. Nevýhodou může být, že určitě vyplavou na povrch velmi rychle, za den nebo dva,“ získává dermatoložka Svetlana Minić.

Pokud se rozhodnete oholit si chloupky, musíte mít na paměti, že ženské chloupky jsou jemné a šetrné a že si pokožku obličeje musíte předem dobře připravit.

Určitě použijte pěnu na holení gel sky (nejlépe dámské přípravky), ale také pořádnou žiletku – která musí být velmi kvalitní, protože vaše vši jsou citlivější než jiné regiony.

Zdroj:novitet.info