NÁVOD

  1. První důležitá věc, kterou musíte u borůvek domyslet, je správné místo. Borůvky potřebují dobrou, živnou půdu a hodně slunečního svitu. Potřebují kolem sebe spoustu místa. Nesaďte je tedy blízko ostatních keřů a už vůbec ne mezi ně. Pokud zasadíte více borůvkových keřů, nechte mezi nimi 1-3 m rozestup.
  2. Borůvkám se daří ve většině zemí. Přizpůsobují se snadno téměř všem klima. Někde se dokonce dají sadit uprostřed zimy. U nás se však sadí vždy na podzim, nebo na jaře. Po zasazení hodně zalévejte. Keř borůvek potřebuje opravdu velké množství vody.
  3. Abyste podpořili nepřetržitou produkci, je nutné pravidelně keř prořezávat. Dbejte na precizní odstranění všech uschlých a mrtvých větví. Keř jinak velmi zatěžují a vysávají z něj zbytečně živiny. Odstraňte také nízké porosty, které jsou zbytečně kolem spodní části keře.
  4. Na borůvky je dobré používat opravdu jen organická hnojiva, nebo sáhnout po krmné mouce. Jiná hnojiva keře borůvek prokazatelně poškozují.
  5. Pokud chcete borůvky pěstovat na balkoně, budete bezpodmínečně potřebovat velký květináč. Ten naplňte kvalitní zahradní zeminou a přidejte do ní kyselý komponent. Pokud květináč na balkoně umístíte na přímé slunce, musíte borůvky zalévat o to víc. Keřík se snažte neutopit, ale zálivku si hlídejte.
  6. V zimě můžete borůvky nechat normálně na balkoně. Jen dávejte pozor, aby nedošlo k zamrznutí kořene např. při opravdu velkých mrazech.

zdroj:ketkes.com