Jak tedy zachránit umírající orchidej a přimět ji, aby znovu krásně rozkvetla? Stačí ji jemně vyjmout z květináče a kořeny očistit měkkým kartáčkem. Dále naplňte průhlednou vázu nebo květináč vodou ( asi do poloviny) a umístěte rostlinu tam, poté ji umístěte na rovnoměrně osvětlené místo , ujistěte se, že slunce není příliš intenzivní.

V takovém květináči orchidej vykvete za pár dní
Helen Norvall a další uživatelé internetu potvrzují, že orchidej začíná po pár dnech krásně kvést. Žena měla pocit, že během této doby by měla být voda ve váze nebo květináči několikrát vyměněna – aby byla vždy čistá a průzračná. Když orchidej ožije, můžete se vrátit a dát ho do květináče se zeminou.

Odborníci připomínají, že kořeny orchideje by měly mít hodně prostoru. Shodují se v tom, že – aby kvetly co nejdéle – potřebují prostor. Orchideje se dokonale cítí při teplotách kolem 21-25 stupňů ve dne a 16-18 stupňů v noci. Jejich kvetení nahrává i denní kolísání teplot. Měli byste se také postarat o vhodnou vlhkost v místnosti, například umístěním speciálních nádob s vodou na radiátory.

Zdroj:WP Žena