Postup

1)

Z bílků ušleháme sníh a přidáváme po lžících cukr. Ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáváme pomalu mouku. Těsto rozetřeme na plech, který jsme vytřeli máslem a vysypali moukou. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Necháme vychladit.

2)

Poté si vyšleháme žloutky s cukrem. Přilijeme asi 2 dl mléka, přisypeme pudinkové prášky a hladkou mouku. Metličkou vymícháme do hladka.

3)

V hrnci ohřejeme zbylé mléko a do něj přiléváme žloutkovou hmotu. Za stálého míchání uvaříme krém a necháme mírně vychladit. Až v něm udržíme prst, přidáme pokrájené máslo.

4)

Tento krém rozetřeme na korpus a dáme chladit do ledničky.

5)

Nakonec vyšleháme šlehačku a pro vůni přidáme vanilkový cukr. Touto šlehačkovou vrstvou potřeme vrstvu krémovou.

6)

Zasypeme kakaem. Nejlépe je dezert chladit přes noc.

zdroj: coolinarika.com

1
2