POSTUP

  1. Nejdříve si oddělíme si bílky od žloutků. Zhruba 175 g cukru si vyšleháme se žloutky do hladké pěny. Zbylých 175 g cukru si vyšleháme s bílky. Do žloutkové hmoty přidáme hladkou mouku. Pomalu a po troškách přidáváme i 200 ml mléka.
  2. Zbylé mléko přivedeme na mírném plameni k varu. Když začne vřít, odstavíme z plamene a přidáme žloutkovou hmotu. Za stálého míchání pořádně spojíme. Dáme znovu na oheň a vaříme cca 2 – 3 minuty.
  3. Vyšleháme si šlehačku. Listové těsto si rozválíme a rozdělíme na 2 části. Jednu část upečeme v celku a druhou nakrájíme na kostky – upečeme do zlatova při teplotě 160 stupňů, nebo podle Vašich zkušeností s troubou. Pokud chcete dezert proložit plátem těsta i uprostřed, upečte samostatný plát navíc.
  4. Na upečený celý plát těsta naneseme žloutkovou hmotu. Na žloutkovou hmotu naneseme vyšlehanou šlehačku (cukr podle chuti) a přikryjeme kostkami listového těsta. Posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj.Ketkes.com