postup:
Jako první si připravíme krém. Mléko nalijeme do hrnce a dáme ho vařit. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přidáváme krupici. Kaši vaříme, dokud úplně nezhoustne. Musí mít hladkou konzistenci bez hrudek.
Kaši odstraníme ze sporáku a necháme vychladnout. Potom do ní přidáme citrónovou šťávu a kůru. Smícháme. Změklé máslo vyšleháme s práškovým cukrem, dokud nevznikne homogenní krémová konzistence.
Zhoustnutí kaši postupně (ve 3 krocích) zašleháme do másla, aby byl krém hladký.
Kondenzované mléko (za studena, vybrané z chladničky) přidáme do výsledné krupicové směsi a vymícháme do hladka.
Krém zakryjeme potravinářskou fólií a vložíme do chladničky.
Připravíme si těsto. Do hrnce nalijeme 50 ml mléka, přidáme kakaový prášek a cukr. Za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne homogenní směs. Přidáme zbylé mléko a máslo. Vaříme, dokud se máslo a cukr úplně nerozpustí.
Sušenky si umeleme na malé kousky.
Rozdrcené sušenky a čokoládovou hmotu smícháme. Pokud směs vypadá sucho, můžete do ní přidat ještě několik lžic mléka. Formu s průměrem 24 cm si vyložíme pečícím papírem. Na dno přeneseme Sušenkové směs a rovnoměrně rozetřeme. Pomocí lžíce ji co nejlépe zatlačíme, aby pěkně držela pohromadě a nebyly tam díry.
Na povrch Sušenkové cesta rovnoměrně rozetřeme krém.
Odložíme do lednice asi na 2-3 hodiny, aby vše dobře ztuhlo. Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu nalámeme na kousky a dáme do hrnce spolu s mlékem a máslem. Zahřejeme na mírném ohni a mícháme. Poleva musí být hladká a lesklá.
Polevu nechte mírně vychladnout, potom ji rovnoměrně nalijte na povrch koláče.
Vložíme koláč do lednice a necháme ztuhnout polevu.
Vyjmeme z chladničky, dáme dolů boky dortové formy, nakrájíme a podáváme. Přejeme dobrou chuť!