Polévka s mrkví a zázvorem

  • 500 g mrkve
  • 1 cibule
  • 1 PL zázvoru
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 3 PL olivového oleje
  • Sůl a pepř

postup:

  1. Nakrájejte si cibuli a zázvor nastrouhejte na struhadle.
  2. Cibulku a zázvor poduste na olivovém oleji po dobu 5-7 minut.
  3. Mrkev nařežte na kostky a přidejte ji k cibuli a zázvoru. Nalijte vývar, přiveďte k varu a nechte povařit 30 minut.
  4. Když mrkev změkne, odstraňte hrnec ze sporáku a mixérem rozmixujte vše na kaši.
  5. Následně přidejte smetanu, sůl a pepř.
  6. Zhuštěnou polévku položte opět na sporák a vařte dalších 5 minut. Polévku můžete podávat s nasekaným koprem a krutony.

Čočková polévka

  • 450 g čočky
  • 60 g celerové stonky
  • 60 g šalotky
  • 10 g česneku
  • 500 ml bramborového vývaru
  • 1 kg brambor
  • 3 litry vody
  • 250 ml sójového mléka
  • 200 g rajčat
  • 5 g koriandru
  • 30 ml olivového oleje
  • Sůl a pepř

postup

  1. Brambory si očistěte, uvařte a přeceďte. Vývar nevylévejte!
  2. Nakrájejte si najemno celer, šalotku a česnek. Vše osmažte na olivovém oleji. Přidejte promytou čočku a bramborový vývar. Vařte po dobu 15 minut.
  3. Rajčata si nakrájejte na plátky, vložte je do polévky a nechte vařit při mírné teplotě dokud nebudou hotové.
  4. Sójové mléko si zahřejte na 90 ° С a přimíchejte ho do hotové polévky. Osolte a opepřete podle vaší chuti. Hotovou polévku můžete dozdobit nasekaným koriandrem.

Polévky si můžete uvařit předem, pokud víte, že máte nabitý pracovní program. Právě teď je vaše tělo připraveno zbavit se toxinů, které se ve vašem těle nahromadily během zimy.

Doporučte tuto 3denní polévkovou dietu i vašim známým!

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts