Postup:

.Připravte si náplň: oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nastrouhejte je na velkém struhadle. . Rozpálíme suchou pánev, přidáme nastrouhaná jablka a cukr a neustále mícháme stěrkou. Když jablka pustí šťávu a změní barvu, přidáme vlašské ořechy a arašídy. Nakonec přidáme skořici a promícháme. Náplň přendáme na talíř a necháme rychle vychladnout. Do hluboké mísy přidáme v mikrovlnné troubě rozehřátý margarín (nebo máslo), olej a přírodní jogurt (nebo smetanu).

Poté přidáme bramborový škrob, moučkový cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Nyní začněte po částech přidávat prosátou mouku přímo do mísy a těsto nejprve promíchejte lžící a poté prohněťte rukou. Připravte si dva listy pečicího papíru. Těsto rozkrojte na polovinu. Jednu stranu těsta rozetřete na jeden list, prsty ji mírně zploštěte a položte na ni druhý list.

Těsto rozválejte pomocí válečku na středně silný plát. Takto je těsto na pracovní ploše velmi měkké a těžké, takže se lépe roztahuje. Vezměte si skleničku a vykrojte s ní kolečko těsta. Na jednu polovinu kulatého těsta položte lžičku náplně a druhou polovinu těsta přeložte. Položte na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a sušenky pečte 15 minut. Vyjměte plech z trouby a nechte sušenky vychladnout. Poté je posypte moučkovým cukrem a s chutí podávejte!