Jak se tedy chránit?

Pokud jste i vy, podobně jako ostatní ženy, zmatené ohledně prevence rakoviny, máme pro vás pár užitečných tipů, jak se před ní chránit.

Stejně jako u ostatních typů rakoviny, i zde její rozvoj závisí na množství faktorů. Snažte se proto dodržovat následující zásady:

1 . Vyhýbejte se spálenému masu. I když si vaříte pro sebe, snažte se maso raději normálně vařit namísto grilování či smažení, při kterých vzniká nejvíce karcinogenů.

2. Ujistěte se, že konzumujete ve stravě dostatek jódu. Pro jistotu ho užívejte i ve formě doplňků.

3. Vyhýbejte se ftalátům, hormonálním terapiím, BPA a dalším xenoestrogénom (hlavně v plastech, plastových obalech, plastových pohárech a v kosmetice).

4. Riziko rakoviny mohou také zvyšovat elektrické přikrývky. Nepoužívejte je.

5. Vyhýbejte se elektromagnetickým polím (mobily, wifi, mobilní vykrývací na střechách, elektrické zásuvky v blízkosti hlavy v ložnici, vedení vysokého napětí a podobně).

6. Omezte konzumaci alkoholu.

7. Snažte se do vaší stravy zahrnout každý den trochu kurkumy obsahující kurkumin, který výrazně snižuje riziko vzniku rakovinu. Kurkumu užívejte se špetkou pepře.

8. Nenoste těsné podprsenky a na noc si je dávejte vždy dole.

9 . Konzumujte potraviny bohaté na omega-3 nenasycené mastné kyseliny (avokádo, lněný olej, mořské ryby).

10. Vypijte každý den alespoň jednu čerstvou zeleninovou šťávu.

11. Udržujte si zdravou tělesnou váhu, vyhýbejte se obezitě.

12. Budte během dne více aktivní, pravidelně cvičte nebo alespoň choďte na delší procházky v přírodě.

13. Zlepšete si citlivost na inzulín, posilujte leptinové receptory.

14. Vyhýbejte se sóji a nefermentovaný sojovým produktům (některé tofu jsou fermentované, ale ne všechny druhy).

15. Udržujte si zdravou hladinu vitamínu D v krvi. Při nedostatku slunečního svitu hlavně v zimě si ho doplňujte doplňky stavy.

16. Vyhýbejte se rafinovaným cukrů a výrobkům, které je obsahují (zejména zpracované potraviny obsahující fruktózu nebo glukózo-fruktózový cukr).

17. Z preventivních vyšetření jsou namísto mamografu vhodnou alternativou následující: samovyšetření omakem, sonografie a magnetická rezonance.

závěr

Při ochraně zdraví musí dnes člověk spoléhat hlavně sám na sebe.

Je to smutné, ale i při doporučení lékařů absolvovat různé procedury je nutné, abyste byli obezřetní, protože lékaři mají často konflikty zájmů a skryté finanční motivy.

Zdroj:domacaliecba.sk