ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1.Oloupanou dýni a semínka nakrájíme na kostičky.

2.Na suchou pánev dejte kostky dýně, cukr a citronovou šťávu. Za častého míchání nechte dýni 10 minut karamelizovat na středním plameni.

3. Do hluboké misky rozbijte vejce. Přidejte sůl. Šlehejte je do hladka.

4. Přidejte přírodní jogurt nebo fermentovanou smetanu a velmi měkké máslo. Míchat.

5.Přidejte polovinu prosáté mouky a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstal hrudkovitý.

6. Přidejte karamelizovanou dýni. Míchat.

7. Přidejte zbývající mouku. Velmi dobře promíchejte.

8. Získané těsto přendejte na plech, jehož dno jste vyložili pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.

9. Koláč pečte 35-40 minut v předehřáté troubě na 180 °C‌. Zkontrolujte, zda je připraven pomocí párátkového testu.

10. Nechte ji trochu vychladnout, poté ji oddělte od stěn tácu tenkým nožem a otočte na gril. Odstraňte pečicí papír z jeho povrchu a počkejte, až úplně vychladne.

11. Porcujte a podávejte dort s velkou chutí: jako takový nebo s polevou, kterou máte rádi (jogurt, kondenzované mléko, karamelová omáčka atd.)!

Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!

Zdroj:retete