Dort „Černý princ“: Voňavé kakao, nadýchaná smetana a kondenzované mléko – ideální kombinace pro milovníky sladkého!

Postup:

V mixéru ušlehej vejce s cukrem. V další nádobě smíchej smetanu s kakaovým práškem. Výsledkem by měla být hmota, která bude připomínat neslazené čokoládové máslo.

Spoj ušlehaná vejce se smetanou, přidej sodu hašenou octem, prosátou mouku a všechno pečlivě promíchej. Z hotové směsi upeč dva korpusy.

Připrav si zapékací formu, její dno vystel pečicím papírem, který vymažeš máslem. Nalij do formy polovinu těsta a zapékej 20 minut při teplotě 180 stupňů. Nespoléhej se na to, že to, zda jsou korpusy hotové, poznáš podle jejich barvy, raději použij párátko.

To stejné proveď se zbývajícím těstem. Každý hotový korpus podélně rozkroj na dva díly a nech vychladnout.

Pro přípravu krému ušlehej kondenzované mléko s máslem a vzniklou směsí namaž každý korpus. Ořechy rozdrť v mixéru a posypej jimi dort. Pokud chceš, můžeš drcené ořechy přidat i do krémové náplně (ale v tom případě jich budeš potřebavat více, přibližně 150-200 g), nebo můžeš dort ozdobit celými jádry vlašských ořechů.

Hotový dort dej do vychladit do ledničky na 6-8 hodin, nebo ještě lépe na noc, aby se všechny chutě krásně propojily. Dobrou chuť!

Hořké čokoládové korpusy nasáklé sladkým krémem jsou ideálními společníky pro šálek voňavého čaje nebo napěněného caffe latté.

Jednoduchý čokoládový dort, kopie „Černého prince“, ale bez větší námahy s přípravou, se stal legendárním pohoštěním v kruhu mých přátel. I kdybych ho pekla třeba každý den, stejně se nikdy nepřejí.

Tento čokoládový dezert vždy zlepší náladu, proto se nezapomeň o recept na jeho přípravu podělit s kamarády a známými.

Peč s radostí!