Postup přípravy:
Nejprve prosejeme mouku do mísy a přidáme nastrouhané máslo. Ručně smícháme, dokud nezískáme drobivé těsto. Přidáme zakysanou smetanu, prášek do pečiva a žloutek. Lžící promícháme a následně začneme hníst těsto ručně, dokud nezískáme hladkou a homogenní konzistenci. Těsto zabalíme do fólie a necháme ho minimálně 4 hodiny odpočinout v chladničce.
Pro náplň smícháme v misce mouku, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr a skořici. Poté rozdělíme těsto na 6 stejných částí a vytvoříme z nich kuličky. Každou kuličku rozválíme na pomoučeném stole, nakrájíme na trojúhelníky a na každý dáme lžičku nádivky. Rohlíky svineme a uložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je 40 minut při teplotě 160-170 °C.
Po vychladnutí rohlíky namočíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Dobrou chuť!