Příprava:

Šťávu lze vyrobit z ovoce s kůží nebo bez slupky, sami se můžete rozhodnout, zda máte bio ovoce nebo ne.

Oloupejte mrkev. Ovoce a mrkev nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, přidáme 1,5 litru vody, kyselinu citronovou a odstavíme na 48 hodin.

Po dvou dnech vařte přísady asi 20 minut. Mezitím uvařte 8 litrů vody s 1/2 kg cukru.

Nalijte ovoce do vařené vody a promíchejte.

Po vychladnutí přecedíme, abychom se zbavili zbytečné dužiny a nalijeme do čistých lahví.

Získáte asi 9,5 litru brilantní šťávy.

Ovoce můžete obměňovat podle chuti a toho, co máte doma.

Mandarinková verze je také vynikající!

Dobrou chuť!

Zdroj:krolowakuchni.pl