Příprava:
Šťávu lze vyrobit z ovoce s kůží nebo bez slupky, sami se můžete rozhodnout, zda máte bio ovoce nebo ne.
Oloupejte mrkev. Ovoce a mrkev nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, přidáme 1,5 litru vody, kyselinu citronovou a odstavíme na 48 hodin.
Po dvou dnech vařte přísady asi 20 minut. Mezitím uvařte 8 litrů vody s 1/2 kg cukru.
Nalijte ovoce do vařené vody a promíchejte.
Po vychladnutí přecedíme, abychom se zbavili zbytečné dužiny a nalijeme do čistých lahví.
Získáte asi 9,5 litru brilantní šťávy.
Ovoce můžete obměňovat podle chuti a toho, co máte doma.
Mandarinková verze je také vynikající!
Dobrou chuť!
Zdroj:krolowakuchni.pl