postup:

Kuřecí maso si nakrájíme na kousky. Do sklenic na dno vložíme bobkový list a nové koření.

Začneme ukládat maso (pořádně vtlačíme do sklenice). Posypeme solí, pokračujeme masem a nakonec na vrch opět přidáme sůl.

Sklenice uložíme do hrnce na zavařování, zavřeme víčkem, přidáme vodu tak, aby sahala asi 1,5 cm pod okraj poháru.

Sterilizujeme při teplotě 100 stupňů asi 2,5 -3 hodiny.

Druhou a častěji používanou variantou je sterilizování na dvakrát. Nejprve sklenice vařte 1,5 hodiny na 100 ° C , potom je nechte vychladnout a druhý den (tj. Za 24 hodin) znovu sterilizujte 1 hodinu také na 100 ° C. Voda musí po celou dobu zavařování stále pobublávat.

Zdroj:Dobrenoviny.sk