Postup:
Do větší misky přidáme mouku, cukr, droždí a sůl.
Dále postupně přidáváme vlažnou vodu.
Všechny ingredience dobře promícháme.
Rukama uhněteme těsto, misku překryjeme potravinovou fólií, utěrkou.
Necháme 15 minut odpočívat.
Potom přidáme olivový olej.
Těsto mícháme 5 minut (viz video).
Trochu naolejujeme pracovní plochu a pokračujeme v hnětení, abychom vytvořili kouli.
Mísu naolejujeme, vložíme do ní těsto, překryjeme fólií, utěrkou.
Necháme kynout 30-45 minut, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Stůl naolejujeme, vyložíme těsto, rukama ho rozmačkáme na kruhový tvar.
Rozdělíme na 4 stejné části.
Potom těsto ukoulíme do kuliček.
Těsto přikryjeme fólií a utěrkou a necháme ho 5 minut odstát.
Potom těsto rukama vytvarujeme do tvaru obdélníku.
Srolujeme a konec zatlačíme.
Bagety naskládáme na plech vystlaný pečícím papírem, překryjeme utěrkou.
Necháme 30 minut odpočívat.
Troubu předehřejeme na 220°C (bez ventilátoru) s prázdnou nádobou.
Na bagetách uprostřed uděláme zářezy, postříkáme je trochou vody a vložíme do trouby.
Do nádoby na spodku trouby nalijeme horkou vodu.
Bagety pečeme 15-20 minut.
Po upečení necháme bagety vychladnout a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Video návod: