Postup:
Do větší misky přidáme mouku, cukr, droždí a sůl.

Dále postupně přidáváme vlažnou vodu.

Všechny ingredience dobře promícháme.

Rukama uhněteme těsto, misku překryjeme potravinovou fólií, utěrkou.

Necháme 15 minut odpočívat.

Potom přidáme olivový olej.

Těsto mícháme 5 minut (viz video).

Trochu naolejujeme pracovní plochu a pokračujeme v hnětení, abychom vytvořili kouli.

Mísu naolejujeme, vložíme do ní těsto, překryjeme fólií, utěrkou.

Necháme kynout 30-45 minut, aby zdvojnásobilo svůj objem.

Stůl naolejujeme, vyložíme těsto, rukama ho rozmačkáme na kruhový tvar.

Rozdělíme na 4 stejné části.

Potom těsto ukoulíme do kuliček.

Těsto přikryjeme fólií a utěrkou a necháme ho 5 minut odstát.

Potom těsto rukama vytvarujeme do tvaru obdélníku.

Srolujeme a konec zatlačíme.

Bagety naskládáme na plech vystlaný pečícím papírem, překryjeme utěrkou.

Necháme 30 minut odpočívat.

Troubu předehřejeme na 220°C (bez ventilátoru) s prázdnou nádobou.

Na bagetách uprostřed uděláme zářezy, postříkáme je trochou vody a vložíme do trouby.

Do nádoby na spodku trouby nalijeme horkou vodu.

Bagety pečeme 15-20 minut.

Po upečení necháme bagety vychladnout a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Video návod: