POSTUP PŘÍPRAVY

Pro Váš zájem vkládám tento recept.Získala jsem základní rozpis od své bývalé kolegyně již před cca 10-12 lety.Od té doby nepoužívám do cukroví žádný jiný.Je nejlepší, jaký jsem vyzkoušela a nejdéle vydrží
Je vhodný do CUKROVÍ, do DORTŮ i na OBMAZÁNÍ pod potah dortu

Přidávám postup, jak ho dělám já..
-Na sporák dám kastrol s vodou, na něj posadím druhý tak, aby nebyl ponořený.Vejce s cukrem šlehám el šlehačem tak dlouho, až hmota nabude.Pak pokračuji, až opět začne jakoby klesat.To z toho důvodu,aby byla vejce udělaná.
Pro představu-většinou dělám trojitou dávku a tu šlehám nad parou 35min.Jednu dávku přiměřeně tomu
-Za občasného promíchání nechám vychladnout (pozor, aby se neudělala cukrová krusta-špatně jde pak rozšlehat)
-Mezitím vyšleháme v jiné nádobě máslo (pokojové teploty)A pak vychladlou hmotu ( máslo i hmota by měli mít zhruba stejnou teplotu) po částech zašlehávám do másla.Pořádně prošlehám.Vše el. šlehačem
-Nakonec ochucuji rumem, vychladlou kávou,kakaem, čokoládou..

Chtěla jsem recept vložit až s fotkama,ale na Vaši žádost vkládám bez..
Jak budu dělat (a bude čas na focení), fotky dodám:-)
Tak at se vydaří a chutná:-)

Zdroj:Minibazar

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here