postup:

V míse si vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do jogurtu nebo kefíru přidáme jedlou sodu a dobře rozmícháme. Necháme chvilku stát, aby kefír (jogurt) mírně zvětšil svůj objem. Potom přidáme do vaječné pěny a přimícháme také rozpuštěné máslo. Rozinky nakrájíme na menší kousky a přidáme do hmoty. Nakonec přimícháme prosátou mouku a kakao. Dvě formy si vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme péct při teplotě 180 stupňů asi na 15 – 20 minut.

Mezitím si připravíme krém. Do misky nalijeme zakysanou smetanu, přimícháme cukr a vanilkový cukr . Upečené korpusy si rozřízneme na dvě poloviny a začnete sestavovat dort. Krém vrstvíme střídavě na pláty korpusu. Trochu krému si odložíme na zdobení. Poslední vrstvu tvoří krém, kterým potřeme celý korpus iz bočních stran. Dáme zchladit do ledničky asi na 30 minut.

Připravíme si polevu a vrchní část celou polijeme. Poté pomocí zdobícího sáčku vytvoříme z krému šikmé pruhy do jedné strany. Vezmeme si párátko a táhneme ho po povrchu dortu, jako bychom jím kreslili šikmé pruhy do opačné strany. Tím se nám vytvoří efektní vzor. Necháme ztuhnout a podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:dobrenoviny.sk