postup:
Bílky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Nakonec, už jen ručně metličkou zamícháme mouku.
Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 7-10 minut.
Po upečení těsto srolujeme is papírem na pečení a necháme vychladnout. Po vychladnutí stáhneme papír, naplníme krémem a srolujeme. Část krému si můžeme odložit, pokud chceme potírat roládu i svrchu.
Krém: šlehačku se ztužovačem ušleháme skoro dotuha, pak přidáme cukr, pomazánkové máslo a zašleháme do hladkého krému.
Piškoty namočíme do silné kávy ochucené rumem a poklademe rovnou na krém a zavineme nebo uložíme na vrch rolády. Posypeme kakaem.
Zdroj:dobrenoviny.sk