postup:

Bílky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Nakonec, už jen ručně metličkou zamícháme mouku.

Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 7-10 minut.

Po upečení těsto srolujeme is papírem na pečení a necháme vychladnout. Po vychladnutí stáhneme papír, naplníme krémem a srolujeme. Část krému si můžeme odložit, pokud chceme potírat roládu i svrchu.

Krém: šlehačku se ztužovačem ušleháme skoro dotuha, pak přidáme cukr, pomazánkové máslo a zašleháme do hladkého krému.

Piškoty namočíme do silné kávy ochucené rumem a poklademe rovnou na krém a zavineme nebo uložíme na vrch rolády. Posypeme kakaem.

Zdroj:dobrenoviny.sk